3/24/12

Reaksi Ibubapa Berkenaan Percintaan di Zaman Sekolah.

Assalamualaikum : )

Ehh ehh saya baru sahaja memekak kan jiran2 berdekatan :D Yeahh ! saya baru sahaja membawa satu lagu untuk dikarokekan ! Ohsemm kan saya ? okay sudah, saya tahu suara saya merdu bak buluh tepi parit rumah saya , kay dah diamm.  Hahahaha xD 


(ihsan pakcik goggle *toche pakcik!!!*)

Ehemmm, entri aku bukan kerana aku berkaroke ke jiran aku pekak ke okay ? Malam  nih nak tulis entri yang agak serius okay. Kau cuba pandang atas entri nihh, haaa... nampak tajuk tuh ? *nganga besar2*  

Reaksi setiap ibubapa memang berbeza-beza pasal percintaan anak-anak mereka yang masih bersekolah nihh. Bagi aku , zaman sekolah nih laa kan kita nak merasa apa tuh cinta monyet :)  

Tapi mungkin bagi parents kita dyeorang tak nak anak-anak dyeorang terjerat dgn cinta yang tak ada kepastian sebab tuh ada setengah parents melarang anak2 dyeorang couple time skolah.

Ada dua jek reaksi ibubapa pasal couple time skolah nih :

1.TAK BAGI/ MELARANG SAMA SEKALI.

  •  
  • Haaaa, kalau dapat parents macm nih korang mesti bersabar, kuat kan imann. haha, jangan gatal sangat nak couple , nanti tak pasal tidur bawah jambatan kang kau :P
  • Tapi parents macm nih sayang kan korang beb ! Jangan risau, dyeorang sebenarnye nak korang rasa "cinta selepas kawin" tuhh :P
  •  Buat chill2 jek, tunggu lepas SPM  kau straight A . haaa, lepas dah dapat semua A kau nak tongeng ke terbalik ke dyeorang dah tak kisah dah pecaye lahh :D

2. SORTING/ TAK KISAH SAMA SEKALI

  • untunglaa siapa ada parents cenginii. 
  • Banyak faedah weii dapat parents cengini, antaranya, korang boleh ngadu kat mak bapak kau kalau pakwe/makwe kau tuh curangg :D atauponn kau ajak bapak kau serang diaaa !! kasi kapak kepala diaaa xD 
  • Tappiiiiiiiiiiii, kalau terlebih sporting susah lah pulak. 
  • Cuba kau bayangkan , kalau anak dara yng baru form2 dibagi keluar bersama jantannya naik motor ego s :P balik sampai pukol 1/2 pagi ! memang mintak CUCU segeraa beb ! cepatlaa parents kau merasa jadi NENEK dgn ATOK :P *trollface.png*

(goggle)

Hehehe, tuh jek aku boleh cakap ! parents korang mcm mana ? sporting tak ?


Parents kau sporting ke tak sporting ke bukan nye jadi isu sangat, yang penting kita terutamanya gegirl2 nihh mesti pandai takecare diri kita :) Jangan bagi lelaki2 durjana sentuh badan kitaaa selagi tak ada ikatan yang sah #ingatan untuk aku jugak nih :') hihi !

Kau mesti ingat ada keluarga dan ALLAH yang sentiasa cintakan kita :D 

Surat Layang : Pernah satu harituh , ayah aku tiba-tiba cakap macm nihh "kalau ayah tahu kau ada jantan, ayah berhentikan kau sekolah" *telan ait liur* amboii ayah, ganas naa ayat :P hihi.  okbye ! 

1 comment:

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

atoto , lagu sangat chomel ^^ hahaha :D