1/15/12

Begitu indah jaman sekolah rendah :D

assalamualaikun :)

Heyy, hari nih boleh la aku aktif berblogging sebab weekend kan ? esok , dah tak boleh dah nak merongeng dekat dunia tanpa sempadan nihh :')  hidup aku pon dah berubah sikit-2 dari semasa ke semasa . Normal lahh untuk budak yang nak periksa besar tahun nihh !

Okayy tanpa membuang seminit atau sesaat pon jom kita mulakan ! aku nak cerita pasal jaman skolah rendahaku duluu.

Kalau jaman sekolah rendah dulu, kawan-kawan aku kebanyakan lelaki. Aceehh, gua bukan hotsentap tapi gua geng dgn ramai budak-2 lelaki sebab gua nih gangster + brutal ! Hahahha, tak pecaye? sudaahh ~ sampai skrang kott aku masih brutal . Ingat lagi, kalau main perompak dgn polis gerenti kepala budak-2 lelaki jadi mangsa kena hentak dgn aku >:)  haha, yelaa. nak pegang tangan Haramm :P so, kepala lah jadi mangsa !

Jaman sekolah rendah, tak kesah sngat kalauu  "ter"pegang tangan dgn geng-geng lelaki . sebab nye? alaa, aku pon tak tahu . masa tuh budak-budak lagi ! kepala hotak tak boleh nk pikir secara matang lagii :) hahaha. then, kalau "ter"pegang pon aku akan cakap : haish ! batal ayak sembahyang aku ! padahal tak amik air sembahyang ponn :P

Lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... pasal percintaan di jaman sekolah rendah ! Hahahahahaha, gua ada lah satu dua pengalaman cinta cimpanzi nihh. Biasalahh, masa tuh dah darjah 5 otak ponn dah berkembang sikit-2 ! memang terbaik lah kann -__________- hahaha ! budak lelaki tuh siap bagi aku kitkat 3 bar yg besarr punya ! sweet gila budak tuh. tapi sampai darjah6 jek cinta beruk tuh . naik skolah menengah aku malas dh nak layan diaa. 

untuk makluman dia kelas hujungg :P tapi handsomee woo. sampai skrang aku masih pelik !  kenapa kalau muka jambu comel handsome jek mesti kelas hujung malas belajar huh ! memang not my taste lah budak2 macm tuhh :D kahkahkah! bajeeettt ~

Then , kalau nak berdating pon dekat sekolah jekk. alahh, cikgu-cikgu bukan heran sngat budak2 skolah rendah nak dating2 nihh kannn? memang laa jaman sekolah rendah nih best ! tapi korang pernah dengar tak nama bilik yng mengerunkan? bilik KAUNSELING =.=  yeay ! aku pernah masuk bilik nih sebab cinta cimpanzi dgn budak yg bagi kitkat tuh :P

Memamg terbaik lahkann kena kaunseling pada umur 12 tahun :) pasal  fitnah kott aku masuk bilik kaunseling ! yang fitnah kteorang budak darjah 4 . apa lagii , dekat sekolah agama aku ajak geng-geng aku serang budak perempuan yg mulut mcm tutttt nihh ! hahaha , bukan aku yg suruh tapi geng-geng aku tak puas hatii. kehkehkeh !




Tuh semua kisah jaman sekolah rendah duluu ~ sekarang aku dah sekolah menengah ! lain wei , lain sngat-2 situasi nyee.  Naik sekolah menengah aku mula.......
  • kenal mcm mana perempuan gedik 
  • stay up tengah malam nk siapkan omwok !
  • love at the first sight ! kehkeh !
  • hidup dekat ostel yang mcm penjara !
  • stress belajor !
huh, berbeza gilaa. tapi aku yang dulu dgn aku yang sekarang tak ada beza ! masih dgn perangai aku yg gila-gila dan brutal ! ye brutal ! aku pernah belasah zapan dlm bus smpai dia phobiaa. hahahaaha !

4 comments:

Addin said...

haha zaman sekolah dulu memang kenangan banyakkk yang kelakar ! yg paling tak boleh blah main kawen kawen wei ! haha

biha yahya said...

hah ! tak lupa jugak tuh :D lupa nak tuliss ! hahahah

Oppa Kudin Nz said...

memg best masa zaman sekolah dulu. teringat skejap. hehe

biha yahya said...

Oppa ; haha! zman paleng best mesti lah zman skolaa ;)